Emilia-Romagna Pignoletto DOP Frizzante Secco
Šumivé víno se světle slámově žlutou barvou a charakteristickou svěží květinovou vůní. Svěží a lehké, výborné jako aperitiv; dobře se hodí ke všem lehce ochuceným pokrmům a je ideální k rybím pokrmům.
Kategorie: | Cantina di Santa Croce |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
ODRŮDA
Pignoletto (Grechetto Gentile) 100%
KLASIFIKACE
Suché šumivé bílé víno
PŮVOD
Vinařství Cantina di Santa Croce bylo založeno v roce 1907. Jedná se o sdružení vinařů z blízkého okolí obce Carpi a její místní části Santa Croce, kteří spojili dlouholeté zkušenosti svých rodin a vytvořili společenství, s mottem: "Historie lidí a jejich země v každé lahvi"
VÝROBA
Toto víno se vyrábí z ručně sklízených hroznů z nejlepších oblastí provincie Bologna a Modena. Měkké lisování za studena. První kvašení probíhá v nerezových nádržích při regulované teplotě. Druhé kvašení probíhá přirozeným způsobem v autoklávu metodou Charmat, po dlouhou dobu při nízké teplotě.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 11% obj.
Zbytkové cukry: 10 g/l
Tlak při 20 °C: 2,5 barů
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: světle slámově žlutá
Perlení: velmi jemné, stálé a živé
Buket: květinový, bílé květy a citrusy
Chuť:jemné tělo s lehce hořkým charakteristickým dozvukem
PÁROVÁNÍ
Svěží a lehké, je vynikající jako aperitiv. Hodí se ke všem méně výrazným pokrmům a je ideální k jídlům na bázi ryb.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 8°- 10°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Cantina di Santa Croce je prestižní vinařství ležící v jedné z nejvýznamnějších vinařských oblastí Itálie, Emilia-Romagně. S dlouholetou tradicí se specializuje na výrobu výjimečných vín, z odrůd Lambusco, Pignoletto a Ancelotta. Důraz je kladen na ekologické pěstování hroznů a respekt k přírodě. Vinařství kombinuje tradiční metody s moderními technologiemi, aby každá láhev vína odrážela jedinečnost místního teritoria.