Lambrusco di Sorbara DOP Secco
Lambrusco di Sorbara DOP Secco je elegantní suché šumivé víno se světlou rubínovou barvou a osvěžující kyselinkou. Vyznačuje se delikátní vůní červeného ovoce, jako jsou maliny a jahody. Toto víno je ideální pro milovníky lehkých a svěžích vín, skvěle se hodí k uzeninám, vařeným masům a polévkám. Doporučená teplota podávání je 10° - 12°C. Objevte kouzlo italského Lambrusca na našem e-shopu.
Kategorie: | Cantina di Santa Croce |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
ODRŮDA
Lambrusco di Sorbara 100%
KLASIFIKACE
Suché šumivé červené víno
PŮVOD
Vinařství Cantina di Santa Croce bylo založeno v roce 1907. Jedná se o sdružení vinařů z blízkého okolí obce Carpi a její místní části Santa Croce, kteří spojili dlouholeté zkušenosti svých rodin a vytvořili společenství, s mottem: "Historie lidí a jejich země v každé lahvi"
VÝROBA
Toto lambrusco se vyrábí z ručně sklízených hroznů. Macerace na slupkách za studena. První kvašení probíhá v nerezových nádržích při regulované teplotě. Druhé kvašení probíhá v autoklávu metodou Charmat.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 11% obj.
Zbytkové cukry: 10 g/l
Tlak při 20 °C: 2,5 barů
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: světlá rubínově červená
Perlení: velmi jemné, stálé a živé
Buket: charakteristická vůně červeného ovoce, maliny a jahody
Chuť: suchá, příjemně kyselá
PÁROVÁNÍ
Dobře se hodí k uzenám, vařeným masům a suchým polévkám.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 10°- 12°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Cantina di Santa Croce je prestižní vinařství ležící v jedné z nejvýznamnějších vinařských oblastí Itálie, Emilia-Romagně. S dlouholetou tradicí se specializuje na výrobu výjimečných vín, z odrůd Lambusco, Pignoletto a Ancelotta. Důraz je kladen na ekologické pěstování hroznů a respekt k přírodě. Vinařství kombinuje tradiční metody s moderními technologiemi, aby každá láhev vína odrážela jedinečnost místního teritoria.