Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOP Secco
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOP Secco je výrazné suché šumivé víno červené barvy s fialkovými odlesky a bohatou ovocnou chutí. Toto víno se vyznačuje vůní zralých třešní a švestek, doplněnou jemnými tóny koření. Je ideální volbou k masitým pokrmům, těstovinám a sýrům. Doporučená teplota podávání je 10° - 12°C. Objevte autentickou chuť italského Lambrusca na našem e-shopu.
Kategorie: | Cantina di Santa Croce |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
ODRŮDA
Lambrusco Grasparossa 100%
KLASIFIKACE
Suché šumivé červené víno
PŮVOD
Vinařství Cantina di Santa Croce bylo založeno v roce 1907. Jedná se o sdružení vinařů z blízkého okolí obce Carpi a její místní části Santa Croce, kteří spojili dlouholeté zkušenosti svých rodin a vytvořili společenství, s mottem: "Historie lidí a jejich země v každé lahvi"
VÝROBA
Toto lambrusco se vyrábí z ručně sklízených hroznů. Prodloužená macerace na slupkách. První kvašení probíhá v nerezových nádržích při regulované teplotě. Druhé kvašení probíhá v autoklávu metodou Charmat.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 11% obj.
Zbytkové cukry: 10 g/l
Tlak při 20 °C: 2,5 barů
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: červená s fialkovými odlesky
Perlení: velmi jemné, stálé a živé
Buket: charakteristická ovocná vůně zralých třešní a švestek
Chuť: plná, harmonická, sametová
PÁROVÁNÍ
Vhodné ke každému jídlu, ideální k masům, těstovinám a sýrům.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 10°- 12°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Cantina di Santa Croce je prestižní vinařství ležící v jedné z nejvýznamnějších vinařských oblastí Itálie, Emilia-Romagně. S dlouholetou tradicí se specializuje na výrobu výjimečných vín, z odrůd Lambusco, Pignoletto a Ancelotta. Důraz je kladen na ekologické pěstování hroznů a respekt k přírodě. Vinařství kombinuje tradiční metody s moderními technologiemi, aby každá láhev vína odrážela jedinečnost místního teritoria.